Novosti RDT Swisslion

ŽOK Gacko „RD Swisslion“ piše istoriju

Prošla godina biće ispisana zlatnim slovima kada je u pitanju ženska odbojka u Gacku. ŽOK Gacko „RD Swisslion“ prvo je osvojilo titulu prvaka BiH, potom  i Kup Republike Srpske, a sjajne gatačke odbojkašice, predvođene trenerom Sašom Slijepčevićem i njegovim pomoćnikom Goranom Koprivicom, na najbolji mogući način predstvile su se i na evropskoj sceni.

“Ono što je, sem fantastičnih rezultata, značajno obilježilo prethodni period jeste ugovor o sponzorstvu sa Poslovnim sistemom „Swisslion“, čime je klub po prvi put u svojoj istoriji dobio generalnog sponzora i u skladu sa tim promijenio ime pod kojim nastupa i koje sa ponosom nosi – Ženski odbojkaški klub „Gacko RD Swisslion“ Gacko”

naveli su u aktuelnom bh. šampionu.

Nakon osvajanja titule prvaka BiH u prethodnoj sezoni i premijernog nastupa u kvalifikacijama za CEV Ligu šampiona u Zagrebu, gdje su pokazale da se mogu nositi i sa puno jačim protivnicima, odbojkašice ŽOK Gacko „RD Swisslion“ su eliminacijom predstavnika Hrvatske,  OK „Karlovac Kelteksa“, stigle do istorijskog rezultata na evropskoj sceni i plasmana u 1/8 finala CEV Kupa, drugog po snazi takmičenja na Starom kontinentu.

Uspjehe na međunarodnoj sceni pratili su i uspjesi u domaćim takmičenjima. Trijumfom nad starim sportskim rivalima, ŽOK „Bimal Jedinstvo“ Brčko, rezulatatom 3:1 osvojen je Kup RS, prvi put nakon 23 godine.

Klub iz Gacka nastavio je sa odličnim rezultatima i u ovoj sezoni, koja je se uskoro nastavlja. U elitnom takmičenju BiH, u dosadašnjih 12. kola ŽOK Gacko „RD Swisslion“ ostvario je isto toliko pobjeda, uz samo dva izgubljena seta, čime je potvrđena apsolutna dominacija u najjačem domaćem takmičenju.  Osvojeno je maksimalnih 36 bodova i pred start drugog dijela sezone ŽOK Gacko „RD Swisslion“ nalazi se na prvoj poziciji sa šest bodova prednosti u odnosu na vječitog rivala iz Brčkog.

Start drugog dijela sezone odbojkašice dočekuju u istom sastavu. Iz kluba najavljuju najveće ciljeve i pohod na odbranu titule prvaka BiH, kao i pehar namijenjen osvajaču Kupa BiH.

Uspjehe seniorskog tima prate i uspjesi mlađih kategorija. Ostvaren je plasman u drugi krug takmičenja u konkurenciji juniorki, čime je potvrđen kvalitetan rad sa mlađim kategorijama u klubu, koji u ovom trenutku broji više od 120 članova. Pomenute rezultate ne bi bilo moguće ostvariti bez podrške sponzora koji imaju veliku ulogu u funkcionisanju kluba, na čemu se uprava kluba i igračice posebno zahvaljuju.