Novosti

ŽOK Gacko “RD Swisslion“ najbolji sportski kolektiv Opštine Gacko

ŽOK Gacko “RD Swisslion“ proglašen je za najbolji sportski kolektiv Opštine Gacko u 2023. godini, a i pojedinačne nagrade završile su u rukama članova ovog sportskog kolektiva.

Na manifestaciji Izbor najboljih sportista, koju organizuje Opština Gacko, srednji bloker gatačkog kluba Ana Gajić je proglašena za najbolju sportistkinju, libero ekipe Marija Koprivica dobila je priznanje za perspektivnog sportistu, dok je trener ŽOK „Gacko RD Swisslion“, Saša Slijepčević, izabran za najboljeg među sportskim stručnjacima. Nagrada je pripala i predsjedniku kluba, Željku Tepavčeviću, koji je proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika.

-Velika mi je čast što i pored velikog broja priznanja imam nagradu iz svog grada i to posebno znači. Sjajna godina je iza nas i drago mi je što je to opština Gacko prepoznala. Iskoristila bi priliku da se zahvalim svojim saigračicama, trenerima i upravi kluba jer bez kolektivnog uspjeha ni ja ne bih ponijela ovu titulu – rekla je Ana Gajić, odbojkašica Gacko RD „Swisslion“.

Klub je u 2023. godini ostvario istorijski uspjeh. Osvojen je šampionski pehar Premijer lige BiH, kao i Kup Republike Srpske, a po prvi put Gacko “RD Swisslion” nastupilo je u kvalifikacijama za CEV Ligu Šampiona. Zahvaljujući igrama u elitnom evropskom društvu gdje su stekle iskustvo igranja protiv najboljih klubova, ali i kvalitetnom radu, odbojkašice iz Gacka u minuloj godini ostvarile su istorijski rezultat u Evropi plasmanom u 1/8 finala CEV Kupa, drugog po snazi takmičenja na starom kontinentu.