Foto vijesti Grad Sunca Novosti

ZAVRŠEN 4. “TURNIR PRIJATELJSTVA”: Trofeji širom regiona, fudbal pobijedio

Završen je 4. “Turnir prijateljstva” u “Gradu Sunca”, koji je organizovala Škola fudbala “Leostars” iz Trebinja, a koji je okupio rekordan broj učesnika.

Kada su u pitanju pobjednici, najviše uspjeha kod igrača rođenih 2011. godine imali su fudbaleri “Dadeksa” iz Podgorice. Prvo mjesto u konkurenciji 2012. godišta osvojio je “Tempo” iz Istočnog Sarajeva, dok je kod 2013. godišta najbolji bio podgorički “Dadeks”. U 2014. godini trijumfovao je beogradski “Partizan”, dok je kod najmlađih fudbalera pobjednički pehar završio u rukama igrača “Kampione” iz Beograda.

Bila je to veličanstvena smotra mladosti i fudbala u “Gradu Sunca”, a na terenima našeg sportsko-turističkog kompleksa više od 1.000 mladih fudbalera pokazalo je zbog čega je ovaj sport najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ni ovaj put nije izostalo majstorskih poteza, prelijepih golova, radosti i suza, a kada se sve sabere, ukupni pobjednik “Turnira prijateljstva” bez ikakve sumnje je fudbal, koji je ustvari “krivac” što su mladi fudbaleri svih ekipa sa osmjehom na licu otputovali svojim kućama.

Evo pregleda pobjednika po godištima:

  • 2011: “Dadeks” Podgorica, NK “Široki Brijeg”, “Zemun Polje”, “Leotar”
  • 2012: “Tempo” Istočno Sarajevo, “Bambi” Višegrad, “Dadeks” Podgorica, “Leotar”
  • 2013: “Dadeks” Podgorica, “Tešnjar” Valjevo, “Partizan” Beograd, “Herceg Novi”
  • 2014: “Partizan”, OFK “Požega”, “Herceg Sport” Široki Brijeg, “Kampione” Beograd
  • 2015: “Kampione” Beograd, “Sloboda” Čačak, “Leotar”, “Akademac” Trebinje