Novosti

„Viljamovka” među najboljima na svijetu

Na nedavno objavljenoj listi „Taste Atlas“, koja okuplja stručnjake iz svijeta alkoholnih pića, srpske rakije su ponosno osvojile prestižna priznanja, ističući se među najboljim žestokim pićima na globalnom nivou. Viljamovka je postigla najimpresivniji uspjeh, pozicioniravši se kao treća najbolja na svijetu.

Meksička „Raposado“ tekila je odnijela titulu najboljeg žestokog pića s ocjenom 4,4 od mogućih pet zvjezdica. Ipak, srpske rakije nisu ostale u sjeni. Viljamovka, čiji su ukus i kvalitet stručnjaci ocijenili istom ocjenom kao meksičku tekilu, ponosno zauzima treće mjesto na ovoj prestižnoj listi.

Međutim, viljamovka nije jedina koja je osvojila srca stručnjaka. Još dvije srpske rakije visoko su kotirale. Šljivovica se s ocjenom 4,1 smjestila na 19. mjesto, dok je Dunjevača, također s ocjenom 4,1, zauzela 25. poziciju među najboljim žestokim pićima.

Među deset najboljih nalaze se i druga prestižna alkoholna pića poput škotskog viskija „Islay Scotch“, holandskog džina, francuskog „Cognaca“, engleskog „London Dry gina“, francuskog „Armagnaca“, rum agricole-a, „Highland Scotch-a“ i „Lambanoga“ iz Filipina.

U svijetu tradicionalnih alkoholnih pića, Kompanija “Takovo” izdvaja se kao pravi brend čije su rakije već decenijama neizostavni dio domaćinske trpeze i obavezan dio ugostiteljske ponude.

Asortiman ove renomirane kompanije obuhvata 18 proizvoda upakovanih u staklenu ambalažu, podijeljenih u dvije glavne grupe. Prva grupa čini proizvode na bazi voća, poznate kao voćne rakije, dok se druga grupa sastoji od proizvoda na bazi rafinisanog etil alkohola, tj. jaka alkoholna pića.

Među ovim izvanrednim pićima, posebno se ističe „Takovo Viljamovka“, jedan od najpoznatijih brendova u Srbiji. Ova rakija je rezultat višestruke destilacije komine od kruške Williams. Sve najvrijednije karakteristike najsočnijih i najslađih krušaka prenesene su u ovu jedinstvenu rakiju. Nakon dugotrajnog odležavanja i pažljivog njegovanja u podrumima kompanije „Takovo“, nastao je buke koji je zadržao autentičnu aromu ove kvalitetne sorte. Prepoznatljiva zelena flaša kruškastog oblika nije samo osvojila domaće tržište, već i inostrane ljubitelje tradicionalnih pića.

Takovo Viljamovka ne samo da predstavlja vrhunsku rakiju već i simbol tradicije, pažljivog rukovanja i predanosti u stvaranju pića vrhunskog kvaliteta. Njena elegancija i prepoznatljiv ukus čine je omiljenim izborom kako među domaćim potrošačima tako i međunarodnim entuzijastima koji cijene pravo blago balkanske tradicije.