Novosti

Veličanstvena promocija romana “To sam ja” u Vršcu

Na svečanosti u Vršcu, početkom oktobra 2023. godine, u sklopu dodjele Ordena srpski vitez „Despot Stefan Lazarević“ za građanske zasluge Prvog reda predsjedniku kompanije “Swisslion Takovo” Rodoljubu Draškoviću, održana je i promocija romana trebinjskog pisca Dragana R. Kovača „To sam ja“.

Roman je inspirisan upravo likom i životom g. Draškovića, a odmah po objavljivanju autor je izjavio:

-Radi se o uzbudljivoj i dirljivoj biografskoj priči o siromašnom dječaku iz zabitog hercegovačkog sela, koji je vjerujući u sebe i vlastitu zvijezdu vodilju, postao jedan od najbogatijih Srba na planeti, ali nikada nije zaboravio svoj izgubljeni opanak, ni priručnu računaljku sa lješnicima umjesto kuglica.

Vršačka glumica Tamara-Tamči Toskić čitala je segmente iz romana, a beogradska novinarka i književnica Mirjana Bobić Mojsilović je govorila o knjizi. Između ostalog je naglasila:

-Danas ne postoji nijedan holivudski umjetnik koji bi bio u stanju da napiše scenario ravan životu predsjednika Draškovića.

U svome obraćanju, pisac Dragan R. Kovač je pročitao kratku priču „To je on“, napisanu specijalno za tu priliku.

Posebno  je istakao da je veoma srećan zbog izuzetno organizovane promocije, a naglasio je da mu mnogo znači pohvala poznatog srpskog pisca  Vuka Draškovića, koji se u romanu pojavljuje kao literarni lik.