Grad Sunca Novosti

Vaterpolisti iz Holandije uživaju u „Gradu Sunca“

Kompanija „Power Swim“ iz Roterdama od 2015. godine organizuje vaterpolo kampove u Srbiji i Crnoj Gori, a ovaj put odlučili su da mladići i djevojke iz Holandije po prvi put borave u BiH i Republici Srpskoj, odnosno u „Gradu Sunca“, i treniraju na Olimpijskom bazenu u Trebinju.

Prema riječima Zorana Stanišića, vlasnika „Power Swima“, radi se o kvalitetnom programu koji podrazumijeva da amateri rade po profesionalnim standardima.

– Ovaj put doveli smo 55 dječaka i djevojčica iz Holandije, koji rade pod nadzorom 11 stručnjaka. Koncept je takav da se radi na poboljšanju individualne i grupne dinamike. Naravno, tu radimo i na elementima kulture tako što ih upoznajemo sa mjestima u koja dolaze – istakao je Stanišić.

Stanišić posebno ističe da su svi pozitivno iznenađeni dobrodošlicom domaćina, a da su svi subjekti koji su uključeni u realizaciju kampa – Grad Trebinje, JU „Bazeni“, Vaterpolo klub Leotar i „Grad Sunca“ pokazali veliku želju da im ove pripreme ostanu u trajnom sjećanju. On ne krije da je postojala određena sumnja da li će uspjeti postići potrebnu koordinaciju sa svima koji su potrebni za realizaciju kampa, ali da se sve vrlo brzo poklopilo.

 – Moram se svima zahvaliti jer su od prvog dana prepoznali naše potrebe i izašli nam u susret, odnosno svim izazovima koje ova sportska misija podrazumijeva. Moj prvi kontakt sa „Gradom Sunca“ i menadžerom prodaje Tijanom Sulaver pokazao je da u „Gradu Sunca“ žele da ugoste sportiste iz Evropske unije, da im omoguće sve što im je potrebno kako bi sve bilo uspješno. Jasna komunikacija je svakako ključ za uspjeh. Sam „Grad Sunca” je predivno mjesto za odmor, usluga baš onako kako treba neprimjetna ali potpuna, a posebno moram pohvaliti hranu jer se ipak radi o strancima koji imaju drugačije ukuse. U svakom slučaju, svi naši domaćini imaju veliku zahvalnost za iskustvo koje ćemo ponijeti u Holandiju – dodao je Stanišić.

Nakon ovog kampa „Power Swim“ planira da Trebinje postane regionalni vaterpolo centar, koji će okupljati sportiste iz Evrope, ali i da djeca iz Trebinja gostuju u evropskim državama.