Novosti RDT Swisslion

Titula ostaje Gacku “RD Swisslion”

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Gacko „RD Swisslion“ odbranile su titulu, a sjajna ekipa iz Gacka slavila je i u revanšu finala plej-ofa Premijer lige BiH protiv Jedinstva „Bimal“ u Brčkom rezultatom 3:0 (25:16, 25:12, 25:23).

Već nakon prva dva seta, bilo je očigledno da domaće odbojkašice teško mogu parirati ekipi iz Gacka. Gačanke su dominirale terenom, osvojivši prva dva seta sa ubjedljivim rezultatima 25:16 i 25:12. Iako je treći set donio nešto neizvjesniju borbu, odbojkašice iz Gacka kontrolisale su igru i na kraju su slavile sa 25:23, osvojivši tako šampionski pehar.

Ova sezona će ostati zlatnim slovima upisana u istoriju bh. šampionki, jer su postigle gotovo nemoguće – osvojile su sve što se moglo osvojiti, bez ijednog poraza i sa samo dva izgubljena seta. Od samog početka takmičarske godine, igračice ŽOK Gacko „RD Swisslion“ su pokazale da su najkvalitetnija ekipa u BiH, a to su potvrdile i na međunarodnoj sceni gdje su pružile nekoliko izvrsnih partija.

-Ponosni smo na ovaj rezultat, najbolji u istoriji kluba. Znali smo da imamo kvalitet, ali i da to moramo potvrditi na terenu. Krenule smo jako od početka, nije bilo opuštanja i na kraju sasvim zasluženo stigle do svih trofeja. Bez obzira na sve, bila je ovo teška sezona i sada idemo na zaslužen odmor – rekla je Katarina Janjić, kapiten ŽOK Gacko “RD Swisslion”.

Za razliku od igračica, stručni štab neće mnogo odmarati. Trener Saša Slijepčević takođe ne krije zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata.

-Naravno da smo prezadovoljni. Do titule smo došli bez poraza, osvojili smo Kup BiH i Kup Republike Srpske, pružili kvalitetne partije i na međunarodnoj sceni, a sem toga uspjeli smo igrati sa kompletnom ekipom cijelu sezonu. Stručni štab neće mnogo odmarati jer moramo polako sklapati kockice za narednu sezonu, nastavljamo rad sa mlađim kategorijama, a seniorke idu na zaslužen odmor od uspješne sezone – istakao je Slijepčević.

Uprava kluba zahvalila se svim sponzorima koji su pratili ŽOK Gacko “RD Swisslion” do istorijskog uspjeha, a posebno generalnom sponzoru kompaniji “Swisslion Takovo” i predsjedniku Rodoljubu Draškoviću.

-Mislim da nema mjesta skromnosti jer ovo je bila naša potpuna dominacija. Ono što smo planirali u avgustu ostvarili smo u potpunosti, a uz sve to napravili najveći iskorak na evropskoj sceni. Treneri su radili svoj posao onako kako treba, djevojke bile odgovorne i profesionalne, a pogodili smo i sa pojačanjima. Moram istaći da nije bilo lako, da smo za nešto više od mjesec dana odigrali 20 utakmica, ali da smo sve probleme zajednički prevazilazili poput jedne velike složne porodice. Velike zasluge za ovaj uspjeh ima naš generalni sponzor kompanija “Swisslion Takovo” i predsjednik Rodoljub Drašković. Na nedavno održanom sastanku u “Gradu Sunca” dogovorili smo produženje saradnje, tako da šampioni ostaju uz šampione – naglasio je Ivan Maljević, sportski direktor ŽOK Gacko “RD Swisslion”.

Zlatnim slovima u istoriji ŽOK Gacko “RD Swisslion” biće upisane igračice: Aleksandra Vuković, Nataša Narančić, Tamara Divljan, Jovana Mastilović, Jelena Stanimirović, Jovana Samardžić, Katarina Janjić, Ivana Radović, Anđela Soknić, Ana Zubac, Ana Gajić, Sofija Lažetić, Marija Koprivica. Stručni štab: Saša Slijepčević i Goran Koprivica i sportski direktor Ivan Maljević.