Novosti RDT Swisslion

Šampioni uz šampione

Ženski odbojkaški klub Gacko “RD Swisslion” sutra nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH. Kako navode u ovom sportskom kolektivu zahvaljajući saradnji sa Poslovnim sistemom “Swisslion” po prvi put u istoriji imaju generalnog sponzora, zbog čega taj klub sve svoje potencijale može bez problema usmjeriti na postizanje što boljih rezultata u bh. šampionatu.

-Mi smo u prošloj godini ostvarili istorijski uspjeh. Osvojili smo titulu šampiona BiH, uspješno se predstavili na međunarodnoj sceni, a potom u Gacko nakon 23 godine donijeli pehar namijenjen osvajaču Kupa Republike Srpske. Ipak, ono što je posebno obilježilo prošlu godinu je to što smo dobili podršku od Poslovnog Sistema “Swisslion” koji je naš generalni sponzor, pa po prvi put od kada postojimo izmirujemo bez opterećenja sve svoje obaveze u rekordnom vremenu. To je olakšalo rad rukovodstvu, kao i našim odbojkašicama koje sada mogu nesmetano da se fokusiraju samo na utakmice. Zaista veliko hvala Poslovnom sistemu “Swisslion”, njegovom osnivaču gospodinu Rodoljubu Draškoviću i generalnom direktoru “RDT Swisslion” Trebinje Milici Mijanović. Nadam se da smo opravdali njihovo povjerenje – rekao je Ivan Maljević, sportski direktor ŽOK Gacko “RD Swisslion”.  

Sportski direktor odbojkaškog kluba iz Gacka Ivan Maljević, zajedno sa kapitenom Anom Gajić, te igračicama Tamarom Divljan i Ivanom Radović iskoristili su ovu priliku da razgovaraju u Trebinju sa generalnim direktorom “RDT Swisslion” Trebinje, Milicom Mijanović i upoznaju je sa planovima za nastavak sezone.  

-Ovo je spoj dva šampiona. Mi kao sportisti, a “Swisslion” u svojoj oblasti poslovanja. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti, a pred nama je sezona koju dočekujemo spremno za sve izazove. Dobro smo radili i nadamo se da ćemo to potvrditi već u prvoj utakmici protiv Igmana – istakla je Ana Gajić.

U elitnom takmičenju BiH, u dosadašnjih 12. kola ŽOK Gacko „RD Swisslion“ ostvario je isto toliko pobjeda, uz samo dva izgubljena seta, čime je potvrđena apsolutna dominacija u najjačem domaćem takmičenju. 

-Svi u klubu jedva čekamo da krene nastavak sezone. Imamo razloga da se nadamo novim uspjesima. Sve igračice iz prošle sezone su tu sem Katarine Popović, koja je trenutno van stroja zbog povrede – istakla je Tamara Divljan, odbojkašica ekipe iz Gacka.

Da se dobro radilo tokom priprema potvrdila je i Ivana Radović.

-Ambicije kluba su da se u BiH osvoji dupla kruna, prvenstvo i kup, a time i izbori novi nastup u Evropi. Mi smo se dobro spremili i to želimo da potvrdimo i na terenu  – naglasila je Ivana Radović.

Inače, ŽOK Gacko “RD Swisslion” niže uspjehe i sa mlađim kategorijama, a podatak da preko 130 djevojčica iz Gacka trenira u ovom klubu najbolje govori o popularnosti ovog sporta u toj loklanoj zajednici.