RDT Swisslion

RDT „Swisslion“: Zadovoljan kupac uvijek u fokusu

U sklopu Poslovnog sistema „RDT Swisslion“ uspješno posluje sektor maloprodaje i veleprodaje. Prva Slatka kuća u Trebinju je otvorena 2004. godine, a danas na teritoriji BiH posluje 30, od čega 14 maloprodajnih objekata u okviru „RDT Swisslion“ i 16 u okviru „Swisslion Takovo“ Sarajevo.

Kako navode u sektoru trgovine i pored izazovne poslovne godine rezultati nisu zanemarljivi.

– Prethodna 2023. godina bila je puna izazova. Teško je bilo predvidjeti nabavne cijene, ali i osigurati dovoljne količine osnovnih životnih namirnica. Međutim, kada imate iza sebe jednog od najvećih proizvođača hrane u regionu, zaista je bilo mnogo lakše. U 2023. godinu ušli smo sa stabilnom cjenovnom politikom, pozitivnim poslovnim rezultatom i s ponosom možemo se pohvaliti da bilježimo konstantan rast prometa u sektoru veleprodaje i maloprodaje. U fokus našeg poslovanja uvijek stavljamo zadovoljnog kupca, a to postižemo odličnim omjerom kvaliteta i cijene, kao i kvalitetnom uslugom – rekao je Davorin Debota, izvršni direktor sektora trgovina „RDT Swisslion“ Trebinje.

Kada su u pitanju planovi za 2024. godinu, ono što je među prioritetima je otvaranje novih Slatkih kuća.

-Aktivno radimo na otvaranju novih maloprodajnih objekata. Tražimo nove lokacije. Primarna uloga naših Sl Marketa i Slatkih kuća je prodaja i promocija proizvoda poslovnog sistema „Swisslion Takovo“, a riječ je o preko 500 proizvoda. Proširili smo ponudu, tako da u najbližoj Slatkoj kući možete obaviti kupovinu svakodnevnih potrepština od hrane, pića, ali i kućne hemije. Brza kupovina i dobre cijene su ono zbog čega se naši vjerni kupci svakodnevno vraćaju. Posebno bih istakao našu ponudu paketne prodaje „Swisslion Takovo“ proizvoda. Dakle, u našim maloprodajnim objektima imate mogućnost da kupite po dodatno sniženim cijenama proizvod u paketu, tj. transportnom pakovanju, platite na kasi i nosite. Ovaj projekat se odlično pokazao posebno u periodu slava i praznika kad se kupuju veće količine hrane i pića – dodao je Debota.