Grad Sunca Novosti RDT Swisslion

Prijem kod načelnika Gacka za šampione BiH

Načelnik opštine Gacko, Ognjen Milinković, upriličio je prijem za odbojkašice ŽOK Gacko „RD Swisslion“, koje su prije par dana odbranile titulu prvaka BiH, a prethodno u ovoj sezoni osvojile Kup Republike Srpske i Kup BiH, čime je ostvaren najveći uspjeh u istoriji ovog kluba.

Milinković je istakao da će Opština povećati budžet za ŽOK Gacko „RD Swisslion“, te da su uspjesi kluba posljedica dugotrajnog i kvalitetnog rada. Rukovodstvo ŽOK Gacko „RD Swisslion“ zahvalilo se načelniku i opštini na podršci koju imaju, a trener Saša Slijepčević je istakao da se u narednoj sezoni nada još boljem rezultatu u Evropi. Najveći problem kluba i svih sportskih kolektiva u Gacku je potreba za adekvatnom sportskom dvoranom, a ovom prilikom načelnik opštine najavio je nastavak radova koji će se finansirati iz kreditnih sredstava.

I Milinković i članovi šampionskog tima istakli su da bez podrške generalnog sponzora, kompanije „RDT Swisslion“, ne bi bilo moguće ostvariti ovakav istorijski rezultat, zbog čega je sa ovog prijema upućena posebna zahvalnost predsjedniku Poslovnog Sistema „Swisslion Takovo“ Rodoljubu Draškoviću.

Zamjenik kapitena Ana Gajić istakla je da su u prezahtjevnoj sezoni igračice Gacka „RD Swisslion“ stvarile maksimalne 24 pobjede u šampionatu, uz samo 2 izgubljena seta. Ona je pozvala stanovnike Gacka da podrže juniorke kluba, koje za vikend u tom gradu očekuje borba za titulu prvaka Republike Srpske.

Ovom prilikom načelnik opštine Gacko šampionima BiH uručio je i novčane nagrade.