Novosti RDT Swisslion

“Poziv” oduševio mlade Bilećane

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće organizovala je u Domu kulture „Jevto Dedijer“ promociju knjige „Poziv“ autorke Radmile Šinik, a veliki broj mališana koji su prisustvovali ovoj manifestaciji obradovani su slatkišima koje im je poklonila kompanija “RDT Swisslion” iz Trebinja.

Bilećanka Radmila Šinik ranije je objavila dvije zbirke pjesama: „Pišite mama velikim slovom“ i „Moj tata vrijedi zlata“, a kako ističe  za djecu je osjetljivo i teško pisati, jer kod njih nema glume.

-Ova knjiga je poziv djeci da se vrate u prirodu. Mnogo vremena provode uz novu tehnologiju i zaboravljaju da trebaju da se druže sa životinjama i prirodom. Ilustracije za moje knjige je radila Bosiljka Grčić, pa su one doprinijele da knjige budu primamljivije i ljepše djeci – rekla je Radmila Šinik.

O književnom radu autorke govorila je Radmila Vukoje, profesor srpskog jezika i književnosti.

-Radmiline pjesme su jednostavne, ali svaka od njih prenosi neku životnu poruku.  Vrlo lako se čitaju i lako pamte. Drage su djeci, jer Radmila poznaje djecu i zna da su oni osjetljiva čitalačka publika. ,,Poziv“  je divno osmišljena, ilustrovana književna forma. Poziv upućuju životinje, tužne su, jer nema djece. Ipak, na kraju, pobjeđuje radost i drugarstvo – istakla je Vukoje.

Na promociji su učestvovali  učenici  Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne škole „Petar II Petrović NJegoš“. Sanja Bošković, direktor  Biblioteke „ Vladimir Gaćinović“ izrazila je zahvalnost djeci, nastavnicima i rukovodstvu osnovnih škola.

-U organizaciji svake promocije uvijek uključujemo naše sugrađane . Primjetili smo da se knjige tako najlakše usele u srca čitalaca. Ovo je za nas posebno emotivna promocija, jer je autorka dugogodišnji radnik biblioteke i naš veliki prijatelj – istakla je Bošković.

Narodna biblioteka iz Bileće posebno se zahvalila kompaniji “RDT Swisslion” iz Trebinja, koja je prepoznala ovu manifestaciju za djecu, a koja je po ko zna koji put potvrdila svoj društveno odgovorni pristup, po čemu je poznata u regionu.