Grad Sunca Novosti

Pab kviz znanja, druženja i podrške

„Knežev konak“ u „Gradu Sunca“ i Zadužbina „Knez Miroslav Humski“ već tri mjeseca zajedničkim snagama organizuju „Pab kviz“. Ovaj vid provjere znanja, ali i druženja, postao je poslednjih godina veoma popularan širom regiona, pa zato i ne čudi što se sve veći broj ekipa iz Trebinja, ali i okoline, svakog drugog ponedjeljka okuplja u „Gradu Sunca“.

-Ne samo da se takmičimo u znanju već se i fantastično provodimo. Ovo je sjajan vid izlaska, pogotovo što se na jednom mestu okupljaju ljudi različitog obrazovanja, interesovanja ali i godina. Na kraju svi sa osmijehom odlazimo svojim kućama bez obzira na rezultat – komentarišu učesnici Pab kviza.

Ono što ovaj kviz čini posebno interesantnim je to što 40 pitanja, po pet iz osam oblasti, nisu nimalo laka. Posljednje takmičenje obilježila je ekipa „Ramonda“, ispred „Ogradara“ i „Drum tima“.

-Do sada je odigrano sedam kola i drago nam je što se povećava broj ekipa, ne samo iz Trebinja već i okoline. Kod nas u takmičenjima uvijek ima mjesta za one koji žele da učestvuju. Interesovanje je zaista veliko, a i nagrade su za pohvalu. Za prvo mjesto obezbjeđeno je 200 KM, drugo korišćenje “Spa centra Galija” za cijelu ekipu, a i ostale su nagrade privlačne – naveli su u Zadužbini „Knez Miroslav Humski“.

Sem tih nagrada, svako kolo se sabira, pa će na kraju kviza biti proglašeni ukupni pobjednici, za koje su takođe pripremljene vrijedne nagrade. Trenutno je u ukupnom plasmanu prvi „Drum tim“, potom slijede „Ogradari“, „Ramonda“, „Rekreativo“, „Slavoljub“…

Ono što Zadužbina „Knez Miroslav Humski“ i „Grad Sunca“ posebno ističu je organizacija kviza znanja za srednjoškolce, koji se održava svake druge nedjelje. Radi se o gradivnom kvizu iz sedam oblasti, a učestvuje 12 ekipa.

-Pab kviz za odrasle zapravo je pokrenut kao podrška kvizu za srednjoškolce koji se finansira od kotizacija – dodali su u Zadužbini „Knez Miroslav Humski“.

Za prve tri ekipe kod srednjoškolaca predviđene su novčane nagrade (1000, 500 i 250), dok će i ostali učenici koji se takmiče biti nagrađeni. Kako je predviđeno, gradivni kviz trebao bi biti završen u maju, a pobjednik će biti ona ekipa koja osvoji najviše bodova poslije 10. kola.