Grad Sunca Novosti

„Građevinijada“ u „Gradu Sunca“ podigla ljestvicu na najviši nivo

Preko 1.000 studenata iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske učestvovalo je na “Građevinijadi 2024” koja se održala u “Gradu Sunca”.

Ova manifestacija, koja je okupila studente građevinskih fakulteta iz regiona, postala je sasvim sigurno najmasovnije okupljanje “građevinaca” do sada. Studenti su se takmičili u raznim sportskim disciplinama i znanju, dok su istovremeno uživali u sadržajima turističkog kompleksa “Grada Sunca”.

Predstavnici 23 fakulteta iz osam država koji su učestvovali na ovogodišnjoj “Građevinijadi” ističu da je ona nadmašila sva očekivanja, postavši najveće studentsko okupljanje u regionu.

-Ovo je bila najmasovnija i najorganizovanija “Građevinijada”. Svake godine podižemo ljestvicu, a ovaj put smo je postavili na nivo koji će biti veliki izazov nadmašiti u budućnosti – složili su se organizatori.

Učesnici su imali priliku da se takmiče u raznim sportovima, a pored takmičarskog duha, ovaj događaj je bio je odlično mjesto za jačanje prijateljstava i saradnje među mladim stručnjacima iz regiona. “Građevinijada 2024” potvrdila je i važnost regionalne saradnje i povezivanja mladih ljudi kroz sport i obrazovanje.

U isto vrijeme, „Grad Sunca“ se pokazao kao idealno mjesto za ovakav događaj, nudeći vrhunske sportske terene, smještajne kapacitete i ostale sadržaje.