Grad Sunca Novosti

“Grad Sunca” obilježio “54. Međunarodni sajam turizma“ u Novom Sadu

Šampionski pehar za turističkog šampiona

“Grad Sunca” obilježio je Sajam turizma u Novom Sadu, gdje je u konkurenciji od preko 240 izlagača iz cijelog regiona nagrađen Velikim šampionskim peharom – za vrhunski doprinos razvoju hotelijerstva i turizma u Republici Srpskoj.

Ova nagrada kruna je još jedne uspješne godine i smatram da smo je zasluženo osvojili. To najbolje svjedoči više od 100 hiljada zadovoljnih posjetilaca, koliko smo ih ugostili u našem kompleksu u toku 2023. godine. Ova nagrada je, ustvari, došla kao plod vizije predsjednika kompanije “Swissslion-Takovo”, gospodina Rodoljuba Draškovića, koji je uspio da pokrene turistički procvat Trebinja. To više nije samo najljepši grad kroz koji se prolazi, već grad u koji se dolazi, ostaje i vraća“ – rekla je Đorđina Petijević, direktor “Grada Sunca”.    

Žiri ove manifestacije, kao i veliki broj posjetilaca, posebno su  oduševljeni raznovrsnom  i izuzetno kvalitetnom ponudom trebinjskog turističkog kompleksa.

Ono što nas krasi je to što smo mi turistički kompleks koji je prilagodljiv za sve goste. Kod nas se nalaze hoteli od pet, četiri i tri zvijezdice, različite vrste apartmana, hostel, auto kamp, ukupnog kapaciteta od blizu 1.300 ležajeva. Vodili smo računa i o ljubiteljima hrane. Restorani Panorama, Menzza u hotelu SL Industry, Konoba Etno selo i orijentalni restoran u „Kneževom konaku“ mjesta su gdje se uživa u vrhunskoj i kvalitetnoj hrani.  Posebno smo ponosni na najveći akva park na Balkanu – „Sunčana vrela“, sa kapacitetom od 2.000 posjetilaca dnevno. Posebno vodimo računa o našim mališanima. Njima je na raspolaganju „Dino park“ sa 14 replika najstarijih poznatih stanovnika naše planete – dinosaurusa. Pored toga, on posjeduje i replike slona, žirafe, džinovskih zmija, dvije  otvorene igraonice sa različitim rekvizitima, toboganima, penjalicama, kao i “Sunčanu igraonicu”, gdje djeca mogu nastaviti svoju zabavu i igru, okrijepiti se ukusnim kolačem i omiljenim pićem“ – istakla je Petijević.

Upravo zbog svoje široke ponude „Grad Sunca“ sve više postaje i mjesto u regionu gdje se okupljaju brojne kompanije, bilo da se radi o seminarima ili radničkim igrama. Naravno, ne treba zaboraviti ni sportske objekte, koji su idealni za rekreativni i profesionalni sport.

Naravno, tu smo i za poslovni svijet. Naše moderne i tehnički opremljene kongresne dvorane, najveće u Hercegovini, pružaju idealna mjesta za održavanje seminara i konferencija tokom cijele godine. Takođe, možemo da se pohvalimo i svojim sportskim kompleksom u kojem se nalaze dva fudbalska terena, multifunkcionalna sportska dvorana površine 1.200 kvadratnih metara, zatvoreni bazen, teretana, hala za borilačke sportove, tereni za odbojku, košarku, rukomet, tenis, kao i Wellness i spa centar „Galija“. Zahvaljujući mediteranskoj klimi i svemu što nudimo „Grad Sunca“  idelano je mjesto za rekreativni sport, ali i za pripreme profesionalnih sportista“ – dodala je direktorica Grada Sunca.

Veliki šampionski pehar imaće posebno mjesto u vitrinama Grada sunca, a kako ističe Đorđina Petijević nagrada pripada svim zaposlenim u ovom turističkom kompleksu.

Nagrada na prestižnom Sajmu turizma u Novom Sadu podstrek je za naš budući rad. I ove godine pripremamo brojna iznenađanje i nove sadržaje za sve naše posjetioce, a ovim putem želim i da se zahvalim svim zaposlenim u „Gradu Sunca“ bez kojih danas ne bismo bili tu gdje jesmo, a to je sami vrh u regionu. Naše ljubazno osoblje zaštitni je znak „Grada Sunca“ i vjerujem da  ćemo nastaviti istim putem“ – zaključila je Đorđina Petijević.