Grad Sunca Novosti

“Grad Sunca” domaćin Međunarodnog skupa ginekologa

Udruženje ginekologa i opstetričara Republike Srpske domaćin je  u “Gradu Sunca” Međuanrodnom skupu od 150 ginekologa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore na kojem je predstavljen Nacionalni vodič antenatalne zaštite i trudnička knjižica, koja bi trebala da postane jedinstvena u Srpskoj, te razmijenjena iskustva i znanja iz ove oblasti.

Na skupu poda nazivom „Antenatalna zaštita“ predavači su iz Banjaluke, Doboja, Mostara, Tuzle, Beograda, Novog Sada, Splita, Ljubljane i Beča.

Predsjednik Udruženja ginekologa i opstetričara Republike Srpske Vesna Ećim Zlojutro rekla je da u Srpskoj postoje odlični stručnjaci kojima je potrebno obezbijediti dobre uslove, navodeći da su ovakvi simpozijumi važni za svaku struku, naročito za medicinsku.

Ispred Agencije UN za seksualno i reproduktivno zdravlje učesnicima simpozijuma  obratio se Džon Mosoti, koji je istakao da ova agencija podržava unapređenje kapaciteta zdravstvenih profesionalaca i profesionalaca u ministarstvima zdravstva kako bi pružali kvalitetne zdravstvene usluge.

Skup u “Gradu Sunca” traje do 24. aprila.