Grad Sunca Novosti

“Grad Sunca” baza golmana iz regiona

“Grad Sunca” domaćin je 14. Međunarodnog “RB” golmanskog kampa, koji se po drugi put održava u našem turističko-sportskom kompleksu, a koji okuplja 20 mladih golmana iz Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Rumunije.

Prema riječima Branislava Radojčića, organizatora kampa, uslovi u “Gradu Sunca” su idealni za održavanje ovakvih priprema.

-Mi smo i prošle godine bili prezadovoljni uslovima u “Gradu Sunca”. To je sjajno mjesto za rad sa mladim sportistima, ali i kompleks u kojem imamo odličan smještaj i hranu. Od ove godine teren sa vještačkom travom posjeduje i reflektore, tako da se može raditi i u noćnom terminu. Zbog svega toga “Grad Sunca” na prvom je mjestu kada su u pitanju naši planovi za naredne kampove – istakao je Radojčić.

Dvadeset mladih golmana, od 10 do 17 godina, podijeljeno je u pet grupa, a za sedam dana kampa biće održano deset treninga.

-Sa golmanima radimo, zavisno od uzrasta, na tehnici, koordinaciji i taktici, a posebno smo organizovali predavanja i analize. Uloga golmana je kompleksna, svaka njihova greške je vidljiva i veoma je važno raditi na psihološkoj pripremi. Tu svakako značajnu ulogu moraju imati treneri, koji svu težinu trebaju preuzeti na sebe, pogotovo kada su u pitanju mladi čuvari mreže. Trener mora biti i psiholog i roditelj kako bio pripremio golmana da prebrodi sve stresne situacije koje ga očekuju – dodao je Radojčić.

Ove godine dječaci i djevojčice koji učestvuju u “RB” kampu rade pod trenerskom palicom pet fudbalskih stračnjaka.

-Naši treneri posjeduju UEFA licence, a sem toga imaju iskustvo rada u najjačim ligama regiona, kao i inostranstvu. Pored  specijalista za rad sa golmanima imamo i kondicionog trenera, a na sljedećem kampu upravo zbog psiholoških priprema u stručnom štabu biće i sportski psiholog – naglasio je Radojčić.