Novosti RDT Swisslion

Gacko “RD Swisslion”: Ana Gajić i Ivana Radović produžile saradnju

Ženski odbojkaški klub Gacko “RD Swisslion”, šampion BiH i osvajač Kupa Republike Srpske i BiH, počeo je sa formiranjem ekipe koja i u narednoj takmičarskoj sezoni ima ambicije da nastavi sa sjajnim rezultatima kako u domaćim, tako i evropskim takmičenjima.

Ana Gajić, zamjenik kapitena i srednji bloker, potpisala je novi ugovor sa klubom, u kojem je napravila svoje prve odbojkaške korake i afirmisala se kao igrač. Učestvovala je u najvećim uspjesima u istoriji kluba. Bila je neizostavna karika u prošloj sezoni, kada je Gacko “RD Swisslion” osvojio sve u domaćem prvenstvu, te ostvario istorijski rezultat u Evropi učešćem u CEV Ligi šampiona i 1/8 finala CEV Kupa.

Ugovor je produžila i primač ekipe Ivana Radović. Ivana je u prethodne dvije sezone bila jedna od najzaslužnijih za istorijske uspjehe šampionki iz Gacka. Njena odluka i dogovor sa rukovodstvom još jedna su potvrda najvećih ambicija kluba u predstojećoj sezoni.

U isto vrijeme, u ŽOK Gacko “RD Swisslion” razmišljaju i o budućnosti. Redove ovog sportskog kolektiva pojačala je talentovana Marija Fundup iz Foče. Marija je 2007. godište, igra na poziciji korektora i u prethodnom periodu je nastupala za OK Maglić.