Foto vijesti Novosti RDT Swisslion

Festival odbojke ŽOK Gacko „RD Swisslion“ ispunio cilj

U  sklopu projekta Evropske odbojkaške konfederacije, CEV-a, „Još jedan dan za odbojku“, ŽOK Gacko “RD Swisslion” je u Sportskoj dvorani u Gacku organizovao Festival odbojke.

„Još jedan dan za odbojku“ je razvojni projekat CEV-a u saradnji sa nacionalnim savezima i vezan je za afirmaciju, popularizaciju i podizanje svijesti o odbojkaškom sportu u cijeloj Evropi i ove godine se, nakon 2016. i 2020., održava po treći put.

U sklopu Festivala odbojke odigrano je devet egzibicionih utakmica u kojima je učešće uzelo oko 90 mladih odbojkašica kluba, različite starosne dobi, koje predstavljaju budućnost najtrofejnijeg gatačkog sportskog kolektiva. Postignut je i cilj jedne ovakve manifestacije, a to je druženje i promovisanje odbojke. Dobar odziv i veliki broj utakmica još jednom potvrđuju i činjenicu da se u šampionu BiH radi sistemski i da se misli na budućnost.

Ono što takođe treba istaći Festival odbojke podržale su igračice prvog tima i stručni štab, tako da su svi zajedno uživali u ovom sportskom događaju.