Grad Sunca

Evropsko prvenstvo u odbojci okupilo u Trebinju oko 250 djece iz šest zemalja

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić otvorila je večeras u Trebinju Evropsko otvoreno školsko prvenstvo u odbojci za učenike do 18 godina koje je okupilo oko 250 djece iz šest zemalja Evrope.

Čabrićeva je prije otvaranja rekla novinarima da su takmičari i ekipe su spremni, a da su organizatori bili na visini zadatka.

– Djeca koja su ovdje u pratnji svojih nastavnika i trenera imaće priliku da se upoznaju sa svim što Trebinje i ovaj dio Republike Srpske nude. Bićemo dobri domaćini – rekla je Čabrićeva.

Ona je zahvalila za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i svima koji su učestvovali u organizaciji događaja.

Predsjednik Evropske federacije u školskom sportu Željko Tanasković rekao je novinarima da je na prvenstvu prisutno oko 250 djece iz šest država, te izrazio zadovoljstvo što djeca imaju mogućnost da se ostvare u ovakvom ambijentu, kao i organizacijom takmičenja.

Odbojka grad sunca4.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovaj događaj veliki za grad, koji je ranije zabilježio dobre rezultate, značajno uložio u infrastrukturu, te da je nadležno Ministarstvo dalo povjerenje gradu za organizaciju ovog takmičenja.

– Ulaganjem u infrastrukturu, završetkom reflektora, izgradnjom pomoćnog terena, nove sportske dvorane koju smo planirali sa Vladom Srpske i Elektroprivredom Srpske smatram da će uslovi da budu više nego dobri i da ćemo ovakvih događaja imati još više – rekao je Ćurić.

Odbojka grad sunca2.jpg

Republiku Srpsku na ovom takmičenju, koje će trajati do subote, 27. maja, predstavljaće ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj i ekipe iz Ljubinja i Modriče u muškoj konkurenciji.

Nakon ceremonije otvaranja nastupila je muzička grupa „Rok simfonija“, kao i orkestar trebinjske Gimnazije.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina biće održano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a prema ranijim najavama, reprezentacija Srpske nastupiće pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta. 

Odbojka grad sunca3.jpg