Novosti RDT Swisslion

Bronza za juniorke ŽOK Gacko “RD Swisslion”

Proteklog vikenda u Gacku je, u organizaciji ŽOK Gacko “RD Swisslion”, održan finalni turnir za juniorski prvaka BiH, na kojem su, pored domaće ekipe, nastupili OK “Centar ORT” Sarajevo, OK Novi Grad Sarajevo i ŽOK “Jahorina” Pale. Šampionski pehar osvojile su igračice OK Novi Grad, koje su u finalu savladale OK “Centar ORT” maksimalnim rezultatom 3:0 i tako potpuno zasluženo osvojile titulu.

Za razliku od tog susreta u kojem pobjednik nije dolazio u pitanje, utakmica za treće mjesto bila je pravi odbojkaški spektakl. Mlade nade ŽOK Gacko “RD Swisslion” su nakon velike borbe i pet odigranih setova savladale ŽOK “Jahorinu” sa 3:2 i tako klupske vitrine obogatile bronzanom medaljom.

Za najbolju odbojkašicu finalnog turnira proglašena je Lamija Kuloglija iz OK Novi Grad.

Nakon turnira, ŽOK Gacko “RD Swisslion” je uputio iskrene čestitke pobjednicima turnira. Kada je u pitanju ovaj sportski kolektiv, treće mjesto u BiH smatra se odličnim rezultatom, kojim je na najbolji mogući način zaokružena najuspješnija sezona u istoriji kluba.

U prvom polufinalnom susretu, u kome su snage odmjerili OK “Centar ORT” i ŽOK “Jahorina”, slavio je tim iz Sarajeva sa 3:0. U drugom polufinalu, ekipa domaćina ŽOK Gacko “RD Swisslion” je poražena od OK Novi Grad Sarajevo sa 1:3.