Grad Sunca Novosti

Beograđani znaju gdje trenirati zimi

Fudbalski klub “Ole” iz Beograda do 22. januara biće na pripremama u “Gradu Sunca”, a ove godine zbog popunjenih termina u februaru odlučili su da ranije borave u našem sportsko-turističkom kompleksu.

Inače, ovo je treći put da FK “Ole”, klub koji posebnu pažnju posvećuje talentovanim fudbalerima, upravo u “Gradu Sunca” obavlja zimske pripreme sa svojim mladim igračima.

-Mi smo prezadovoljni svim uslovima u “Gradu Sunca” i upravo zbog toga već treću godinu smo tu. Zaista ovdje imamo sve ono što nam je potrebno za kvalitetan rad. Sem toga, imamo odličan smještaj i hranu, tako nemamo dilemu gdje ćemo zimi trenirati – rekao je Marko Marković, koordinator kluba i trener kadeta.

Na zimskim priprema u Trebinju trenira oko 70 mladih igrača, uzrasta od 2007. do 2013. godišta. Kadeti FK “Ole” takmiče se u najkvalitetnijoj ligi Srbije, dok mlađe selekcije nastupaju u ligama Beograda.

– Mi smo sada na bazičnim priprema i polako se spremamo za početak takmičenja u kojima nastupaju naše selekcije. Prve takmičarske utakmice imaju kadeti početkom marta, pa imamo dovoljno vremena da odradimo sve ono što smo planirali – dodao je Marković.

U FK “Ole” ističu da s posebnom pažnjom prate napredak mladih igrača, odnosno da im je cilj da spriječe osciliacije koje su česte kod talentovanih fudbalera.

-Mi pratimo svu djecu koja treniraju u našem klubu, a normalno je da tu postoje oni koji su više i oni koji su manje talentovani. Tu često dolazi do osciliacija u njihovom razvoju zbog čega mi radimo po posebnom sistemu, kako bi održali zadovoljavajući nivo – naglasio je Marković.