Grad Sunca Novosti

ATV (video): “Grad Sunca” privukao najviše gostiju

ATV (Alternativna televizija) nedavno je objavila prilog o istorijskom turističkom uspjehu Trebinja, posebno ističući značaj sportsko-turističkog kompleksa „Grad Sunca“ za postizanje rekordnog rezultata. Različite atrakcije, uključujući centar grada, manastire, vinarije, bile su zanimljive turistima. Međutim, najveći broj privukao je turistički kompleks „Grad Sunca“, gdje je boravilo više od 100.000 posjetilaca.

Tako ATV u svom prilogu za Centralne vijesti navodi:

“201.076 registrovanih noćenja –  trebinjska cifra za prošlu godinu. Zato će 2023. biti upisana zlatnim slovima u istoriji ovdašnjeg turizma, kaže za ATV direktorka Turističke organizacije Mirjana Putica.

„Najveći broj gostiju koji su ostvarili noćenja su gosti iz Srbije sa 52 odsto, zatim iz Turske sa 19 odsto pa Crna Gora, Grčka, Kina, Hrvatska“, kaže direktor Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica.

Centar grada, manastiri, vinarije i u prošloj godini bili su zanimljivi gostima. Ipak najviše ih je privukao turistički kompleks Grad Sunca. Tamo je bilo više od 100.000 posjetilaca. U kompleksu svjesni koliko znače turizmu na jugu.

„Smatram da je to stvarno jedan pogon koji je pokrenuo cijelu turističku priču na ovaj način, sa povećanim brojem noćenja, sa zadržavanjem  ljudi u Trebinju“, kaže Tamara Bodiroga direktorka hotela „Panorama“ u Gradu Sunca.

Zadržavali su se turisti i u hotelima u samom centru grada. Hotelijeri zadovoljni.

„Popunjenost kapaciteta je bila odlična, nismo očekivali iskreno toliku popunjenost pogotovo u vansezonskom periodu, ali ispalo je dobro. Gosti su bili stranci, a u postsezoni su bili domaći gosti, Srbija i Crna Gora“, kaže Branka Ilić iz hotela „Integra“.

Prošlogodišnja cifra za 11 odsto veća je od one iz 2022. godine. Svi se nadaju da će se trend rasta broja gostiju nastaviti i u godini koja je tek počela.”