Novosti

ŽOK „Gacko RD Swisslion“: Spremni za novu sezonu i nove izazove na evropskoj sceni

Odbojkašice ŽOK „Gacko RD Swisslion“ u sjajnoj atmosferi pripremaju se za predstojeću sezonu, s ciljem da ponovo ostvare fantastične rezultate i odbrane sva tri osvojena trofeja – šampionski pehar u Premijer ligi BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske.

Nakon izuzetno uspješne prošle takmičarske godine, u kojoj su ostvarile istorijski plasman u 1/8 finala CEV Kupa i igrale kvalifikacije za Ligu šampiona, gatačke odbojkašice žele da naprave novi iskorak i na međunarodnoj sceni. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa će se sastati sa HAOK Mladost iz Zagreba, a pobjeda bi ih odvela u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, gdje ih očekuju jaki rivali – aktuelni prvak Evrope i šampion Italije, Koneljano, vicešampion Poljske, KS Rešov, i šampion Bugarske, Plovdiv.

Ono što sve raduju u ovom klubu jeste da je ekipa ostala gotovo nepromijenjena, uz dva izuzetka – tim su napustile libero Marija Koprivica i korektor Jovana Mastilović, dok je pojačanje stiglo u vidu talentovane Marije Fundup iz Foče, koja će igrati na poziciji korektora.

-Imali smo zaista uspješnu sezonu u kojoj smo osvojili tri trofeja. Za nas je obaveza da nastavimo sa dobrim rezultatima. Želja nam je da ponovimo uspjehe u domaćim takmičenjima i da pokušamo napraviti novi iskorak na evropskoj sceni. Počeli smo pripreme i najvažnije je da smo sačuvali okosnicu ekipe. U septembru ćemo odigrati par turnira kako bismo što spremnije dočekali start prvenstva i kvalifikacije za Ligu šampiona – rekao je trener ŽOK „Gacko RD Swisslion“, Saša Slijepčević.

Šampionke BiH očekuju izuzetno jaki turniri u septembru. Prvi je u Baru, u organizaciji OK Luka Bar, a drugi u Trebinju, u Turističkom kompleksu „Grad Sunca“, gdje će, pored domaćina, ŽOK „Gacko RD Swisslion“, učestvovati i ekipa iz Bara, šampion Crne Gore OK Herceg Novi, te predstavnik Hrvatske, OK Marina Kaštela.

Kapiten ekipe, Katarina Janjić, potvrdila je da je atmosfera na treninzima sjajna.

-Zadovoljni smo tokom priprema. Sada slijedi uigravanje i dva izuzetno jaka turnira. Kostur ekipe je ostao isti i daćemo sve od sebe da ponovimo rezultate iz prošle godine u domaćim takmičenjima, ali i na međunarodnoj sceni – istakla je Janjićeva.

Gatačke odbojkašice na okupu su od početka avgusta, a pripreme obavljaju u svom gradu.

-Mogu vam reći da mi avgust nikada nije duže trajao. Šalu na stranu, ali zaista smo jako trenirali i svaka od djevojaka je pristupila pripremama ozbiljno i dala svoj maksimum. Očekuju nas pripremni turniri u narednom periodu, gdje ćemo zapravo vidjeti gdje se trenutno nalazimo. Moja očekivanja nisu ništa manja nego da se ponovi prošlogodišnji uspjeh – rekla je Ana Gajić, zamjenik kapitena ŽOK „Gacko RD Swisslion“.